msen
  faq hubungi maklumbalas petalaman

  SEMINAR PERADABAN KERAJAAN NEGERI KELANTAN DI TIMUR TENGAH 2022 (SPEKTRUM '22)

  Kaherah, 16 Muharram 1444/14 Ogos 2022 - Ustaz Dato' Bentara Kanan Menteri Besar ketika menyampaikan amanat sempena Seminar Peradaban Kerajaan Negeri Kelantan di Timur Tengah 2022 (SPEKTRUM'22) pada hari pertama, anjuran Keluarga Pelajar-pelajar Kelantan Mesir 2021/2022 dengan kerjasama Pejabat Pegawai Kebajikan Pelajar Kelantan Timur Tengah yang diadakan di Dewan Jewel's Sport City, Zahra'.

  SPEKTRUM ini menjadi keutamaan Kerajaan Negeri kepada anak-anak Kelantan di Timur Tengah bagi memahami tentang dasar dan pentadbiran negeri yang Membangun Bersama Islam.

  Kerajaan Negeri telah menjadikan agenda pendidikan sebagai keutamaan bagi membangunkan sebuah masyarakat berilmu yang mampu membangun diri dan menggerakkan aktiviti harian selari dengan panduan yang telah diturunkan oleh Allah S.W.T. Maka, sangat besar harapan kepada para pelajar yang menuntut ilmu di bumi Mesir sebagai mata rantai perjuangan bagi memperkukuh dasar Membangun Bersama Islam.

  Semoga pulang nanti para pelajar akan menjadi penggerak kepada pembangunan ummah, melahirkan masyarakat cintakan Islam sebagai cara hidup seterusnya menjadikan Kelantan kekal sebagai sebuah negeri yang ditadbir dengan dasar Membangun Bersama Islam.

  Pada hari yang sama telah dibentangkan slot 1 yang bertema "Pewaris Kerajaan Negeri yang Rabbani dan Muthaqqaf" yang disampaikan oleh YB Dato’ Dr Mohamed Fadzli bin Dato’ Haji Hassan.

  Turut hadir bersama YB Dato' Hajah Siti Zailah binti Mohd Yusof, Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan Tuan Yang Terutama Zamani bin Ismail, Duta Besar Malaysia ke Republik Arab Mesir.

  Sumber Petikan Dari Facebook Dato' Ahmad Yakob

  KELGOV PPST